ANNONS

Nej till rondellstaty och namnbyte på Lilla Alby

skylt
Den lilla rondellen intill Tuletorget kommer få fortsätta att vara utan konst.
Byt namn på Lilla Alby och snygga till rondellen på Tulegatan – det är två medborgarförslag som kommit in till kommunen.
30 av de 40 förslag som togs upp på veckans möte skickades också vidare ut i kommunens nämnder för att granskas vidare.
ANNONS

Det var en lång rad medborgarförslag som togs upp under veckans sista kommunfullmäktige möte.

30 nya förslag – allt från att bygga en folkpark vid Golfängarna till att fixa en turnerande återbrukscontainer – skickades vidare till stadens nämnder för beredning och beslut.

Tio medborgarförslag, som tidigare lämnats in, fick nu också svar.

Bland annat hade en medborgare önskat sig en ”akta barn”-skylt på gatorna intill Stenbrottsparken. Parken saknar grindar och bilister kör snabbt menar förslagsskrivaren.

Stadsmiljö- och tekniska nämnden svarade att de kommer att sätta upp staket och grindar runt lekplatsen under året. Därför behöver inga varningsskyltar sättas upp, menar de.

Nej till namnbyte

En annan medborgare har skrivit in till kommunen för att försöka få Lilla Alby att byta namn till Sundbybergsstrand. Det är för lätt att förväxla Lilla Alby med Alby i Botkyrka menar brevskrivaren.

Kommunen håller dock inte med. Det behövs starka skäl för att byta namn på ett område och Lilla Alby har hetat just så sedan 1880-talet. Att det går att förväxla med en annan stadsdel är inte skäl nog att byta ut namnet menar fullmäktige.

Frågan om det skulle gå att snygga till den lilla rondellen på Tulegatan intill Tuletorget togs också upp på initiativ av en medborgare. ”Ställ någon fin prydnad, en staty eller fontän i mitten” hade hen önskat sig.

Även det förslaget fick dock nobben av kommunfullmäktige. Den lilla rondellen ska främst vara praktisk och öka trafiksäkerheten. Den ska även gå att köra över, varför man inte kan ha en utsmyckning i mitten.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.