ANNONS

Två butiker klara för nya Rönninge C

Torghuset Rönninge
I bottenvåningen på Torghuset ska det bli fyra butiker. Per Corlin, här i sällskap av Marianne Corlin, hoppas på ett apotek.
Intresset för nya Rönninge centrum är stort.
Inte minst gäller det vilka butiker som flyttar in i nya Torghuset.
Nu är två butiker klara för centrum och ytterligare två ska flytta hit.
ANNONS

Den som gillar sushi har anledning att vara glad.

Kedja serverar sushin

En av butikerna som flyttar in i Torghuset i nya Rönninge centrum är nämligen en kedja som serverar den japanska rätten.

Jag hoppas på ett apotek

Rönningebon Per Corlin

Glasögonbutik

Den som behöver hjälp med synen har också anledning att se hoppfullt på framtiden. Synsam kommer att hyra en av de andra lokalerna i bottenvåningen på Torghuset.

Många önskemål

Frågan om vilka butiker som kommer till Rönninge centrum engagerar. Per Corlin som Mitt i träffade på torget kan nog mycket väl få rätt i vad som kommer.

– Jag hoppas på ett apotek. Det behövs här, säger han.

Sushi efterlängtat

Det önskemålet har även en del andra som kommenterat Mitt i:s tidigare artikel. Andra vill ha just ovannämnda sushi-restaurang. I Facebook-grupperna Händer i Rönninge, Salem med omnejd och Informationssida Salem haglar önskemålen på butiker.

– Butikerna som kommer ska inte konkurrera med något som redan finns, säger Åsa Fagerström, projektutvecklare på Alm-Småa.

Mindre butiker

Klädesbutik och cykelaffär finns bland önskemålen. Det finns också större mataffärer och Leos Lekland. De sistnämnda lär dock inte bli aktuella med tanke på butikernas storlek.

ANNONS

– Lokalerna blir 80-90 kvadratmeter stora, säger Åsa Fagerström.

Hyran får kritik

Hyran får dock kritik i kommentarsfälten.

”För det priset behövs det någon etablerad kedja.. synd för lokala små företag att inte kunna etablera sig i Rönninge centrum” skriver Rönningebon Magdalena.

Torghuset i nya Rönninge C når full höjd