ANNONS

Rönninge får nytt cykelgarage

Cylar.
115 cyklar ska få plats.
Nytt cykelgarage vid Rönninge torg kan stå klart i juni nästa år.
– Vi ska erbjuda ett bättre alternativ än att cyklarna står ute, säger Lennart Kalderén (M), kommunstyrelsens ordförande.
ANNONS

Salems kommun har beslutat att bygga ett nytt cykelgarage intill Rönninge torg. Drygt 115 cyklar ska få plats och tanken är att det ska avlasta infartsparkeringen och öka pendlingsmöjligheterna. Längs den södra fasaden kommer det finnas en så kallad cykelverkstad med bland annat automatisk cykelpump, slang för cykeltvätt och verktyg för enklare reparationer. Det kommer även byggas en väntkur för bussresenärer.

– Jag tror det är efterlängtat, framförallt eftersom platsen varit inhägnad ett tag. Traditionellt sett cyklar man till Rönninge och vi vill fortsätta den traditionen genom att avlasta för trafikanterna. Vi ska erbjuda ett bättre alternativ än att cyklarna står ute, säger Lennart Kalderén.

När tar ni första spadtaget?

– Till våren när marken tillåter så kommer det sättas igång, vi räknar med att ha det klart till sommaren, kanske i juni, säger Anders Ramqvist, tillförordnande utemiljö/VA-chef på Salems kommun.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.