ANNONS

Rönninge på väg mot nytt storbygge

Södra Hallsta
Södra Hallsta, området som ska bebyggas i handlingarna till kommunstyrelsen.
Salems kommun planerar för ett nytt bostadskvarter i Södra Hallsta nära Rönninge centrum.
ANNONS

Målet är att området som i dag består av skog ska få 170 lägenheter, 30 småhus, en förskola och ett boende för personer med funktionsnedsättning. Kommunen tänker nu bjuda in bolag för att köpa mark och bygga.

Tanken är att flerbostadshusen ska få fyra hela våningar och ovanpå dessa en femte indragen våning. Vidare vill kommunen att förskolan ska ha plats för 100 barn. För att ge en lugnare trafiksituation på Rönningevägen planerar kommunen för en ny tvärled mellan Rönningevägen och Salemsvägen. Kommunen tänker att den vägen också blir huvudsaklig entré för bilar som ska in till det nya området.

I går var frågan om att godkänna prospektet som ska gå ut till intressenter uppe till beslut hos kommunstyrelsen. Salems kommun köpte marken som ska bebyggas av Stockholms Stad.

– Kommunen har gjort en god affär när vi köpte in markområdet. Nu blir det nya bostäder och en tvärled från Rönninge som vi planerat för i över 30 år. Salemsungdomar kan här få sin första bostad. Äldre kommuninvånare kan sälja villan eller småhuset och komma närmare Rönninge station, säger kommunstyrelsens ordförande Lennart Kalderén (M) i ett uttalande.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.