Rönningeförfattarens debutroman får beröm

Ingrid Kindahl, Salem
Ingrid Kindahl tillsammans med hunden Öhman, en västgötsk spets.
Gift med en yuppie är Rönningebon Ingrid Kindahls debutroman. Tidigare har hon skrivit två böcker om Rönninge deli som hon är delägare i.
– Det är en bok som delvis är självupplevd, säger Ingrid Kindahl.

Ingrid Kindahl har tidigare arbetat som ekonomijournalist vid bland annat Dagens industri men är känd i Salem som en av ägarna till Rönninge deli, butiken som hon driver med sin man Steve Malmström.

Debutroman

Tidigare har hon skrivit två böcker om Rönninge deli. Gift med en yuppie är hennes debutroman och är en salig blandning mellan fiktion och verklighet. Flera personer som nämnts i boken skulle sedan komma att bli toppolitiker i Sverige, till exempel Lars Leijonborg, före detta partiledare för Liberalerna, dåvarande Folkpartiet och Maria Arnholm, Liberlarernas partisekreterare.

–  Jag vet att flera av dem som nämns i boken har köpt den. Det känns jättekul, säger Ingrid Kindahl.

Mitt under 80-talets yuppietid, när unga män ville tjäna snabba pengar på börsen, ha den senaste tekniken och fina kostymer utspelar sig boken. En kärlekshistoria mellan en kvinnlig ekonomijournalist och en man som arbetar på den nya börsmarknaden. Paret har två helt olika livsåskådningar och konflikten är ett faktum.

– Det är en kärlekshistoria som är delvis självupplevd och delvis fiktion, där två olika världar krockar. Blandat med politik, romantik och värderingar, säger Ingrid Kindahl.

Boksignering på biblioteket

I måndags klockan 18 var det boksignering på Salems bibliotek och Ingrid Kindahl pratade lite om hennes debutroman som fått fem av fem stjärnor i hemsidan Bokus kommentarsfält.

– Jag har hört från en del att boken har varit uppskattad, säger Ingrid Kindahl.