ANNONS

Ronny ”Brandbergstomten” Johansson är ”Årets eldsjäl” enligt Stockholms hyresgäster

Ronny Johansson, 67, känd i Brandbergen som "Brandbergstomten" eller bara "Tomten", har utnämnts till Årets eldsjäl av Hyresgästföreningen Stockholm.
ANNONS

Ronny Johansson är till vardags verksam vid kvarteren Vattumannen och Stenbocken i Brandbergen. Men främst är han kanske känd som mannen bakom dansbanan i Brandbergen, och för sitt arbete kring Brandbergsfestivalen som oftast hålls på nationaldagen.

Nomineringen från Hyresgästföreningen region Stockholm lyder:

”Ronny var en drivande kraft i arbetet med att bygga den mycket uppskattade dansbanan i området, och har varit aktiv i aktiviteterna kring den sedan dess. På dansbanan firas valborg, midsommar och nationaldag och här är det familjefest, alllsångskvällar, loppis och dans till levande musik. Dansbanan är en stor glädje för många i Brandbergen”, lyder motiveringen.

– Det var en upplevelse. Jag har förstått att jag fick utmärkelsen sedan jag gjort bostadsområdet mer dansant, skrattar Ronny Johansson när Mitt i Haninge pratar med honom dagen efter nationaldagens Brandbergsfestival.

– Bekräftelse för det man gör i Brandbergen får man hela tiden, men att man nu hyllas av egna organisationen, och bara det att man fick bli inbjuden till galan och festen (som hölls gångna helgen redn anm), det är stort, säger han.

700 personer var på plats i Älvsjömässan förra helgen på Hyresgästföreningen Stockholms gala, och ”Brandbergstomten” höll tal när han mottog priset.

Vad jobbar du mest med just nu?

– Nu plockar vi i ordning efter Brandbergsfestivalen. Måndagen var kanonlyckad här i Brandbergen, vi tror att det var besöksrekord. Vädret var ju med oss också. Men nu är allt fokus på att städa i ordning och köra tillbaka saker.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.