Rosendal kan få studentbostäder

Ett privat företag vill bygga studentbostäder i industriområdet Rosendal.

Något som välkomnas av oppositionen som dock anser att lägenheterna borde ligga närmare Roslagsbanan.

Om några år kan Rosendals industriområde cirka tre kilometer från Vallentuna centrum vara bebyggt av något helt annat än industrier – nämligen studentbostäder. Vallentuna kommun, som äger marken annonserar nu efter företag som vill bygga och hyra ut studentbostäder på platsen.Innan den 25 november ska byggintresserade höra av sig till kommunen.

– Informationen har funnits på kommunens hemsida och annonserats ut i större byggtidningar. Men ännu har ingen nappat, säger Mats Eriksson, planeringschef på Vallentuna kommun.

Men en intressent finns redan. Företaget hörde själv av sig med en förfrågan om att få bygga studentbostäder på platsen. Av konkurrensskäl valde kommunen att låta erbjudandet även gå till andra företag.

Företaget själv vill inte berätta detaljerat om planerna men enligt en källa rör det sig om ett större campusområde. Studentbostäder i Vallentuna har varit hett efterlängtat av oppositionen. Men Jaana Tilles (S) varnar för att studenterna skräms bort av det ocentrala läget.

– Det ligger lite ”off”. Personligen tycker jag att det borde ligga närmare Roslagsbanan.

Men att diskussionen om studentbostäder har tagits upp av Alliansen, tycker hon är positivt.

Innan projektet kan få grönt ljus måste marken detaljplaneras. Då utreds om det överhuvudtaget kan byggas bostäder på platsen. Rosendal ligger inom Arlandas bullerzon och dessutom finns en vattentäkt i närheten. Det ska också avgöras om det är rimligt att bygga bostäder i relation till kollektivtrafiken som erbjuds.

Fakta

Rosendal

I början av 2000-talet fanns planer på att bygga en handelsplats och idrottshallar i Rosendals industriområde. Planerna lades ner.

Rosendal ligger 2,9 kilometer från Vallentuna station.