ANNONS

Nu blir det lätt att förstå barns rättigheter

Rosie Linder ska hjälpa barn att förstå sina rättigheter.
Rosie Linder ska hjälpa barn att förstå sina rättigheter.
Danderydsbon Rosie Linder har valts in i Bris förbundsstyrelse. Hon gör det lättare att förstå barnkonventionen.
– Barn behöver lekfullhet för att ta till sig kunskap, säger Rosie Linder till Mitt i.
ANNONS

På Bris kongress i Norrköping i helgen valdes Danderydsbon Rosie Linder in som ny ledamot i Bris förbundsstyrelse. I ett pressmeddelande presenteras Rosie så här: ”Rosie Linder är en social entreprenör som har grundat och driver Peppy Pals, ett företag som skapar digitala spel och böcker som lär barn om empati, känslor och värdegrund, även kallat social och emotionell intelligens. Rosie är också utvald som Change Leader på Reach For Change för sitt arbete att genom lek förebygga mobbning och utanförskap.”

– Det här känns fantastiskt. Jag har grundat Peppy Pals för att lära barn om känslor och empati samt inspirera till samtal mellan barn och vuxna om EQ. Tänk om vi genom teknik och lekfullhet kunde lära barn om  barnkonventionen  så att de ska förstå och rabbla upp sina rättigheter. Att få dem att förstå sin rätt till sin kropp,integritet, utbildning och god hälsa. Det är en av de viktigaste uppgifter för vuxna att förmedla dessa rättigheter till barn, säger Rosie Linder till Mitt i.

Som styrelseledamot i Bris vill hon bland annat använda sin kunskap och bidra med lekfulla sätt att använda teknik för att göra barnkonventionen förståelig för både barn, föräldrar och lärare.

– Jag vill jobba mer runt att värna om barns mentala hälsa som bland annat uppnås genom hälsosamma relationerna, stärkt självkänsla och massa kärlek.. Via Bris hoppas jag kunna lära mig mer om vad barn har för problem, vad ringer dem om?, säger Rosie Linder.

Rosie Linder sitter på posten som ledamot i Bris förbundsstyrelse i två år till att böja med.