ANNONS

Roslagsbanan klarar inte sommarvärmen

Roslagsbanan drabbat av värmeslag.
Roslagsbanan drabbat av värmeslag.
Det har blivit väldigt varmt på Roslagsbanan och de äldre lokalbanorna i Stockholm i sommarvärmen.
– Något måste göras omgående. Det är inte okej att vara tvungen att resa i sådan hetta, säger Malin Karlsson (MP) trafikpolitisk talesperson.
ANNONS

Många har längtat efter sommarvärmen och när den äntligen kom uppstod det istället problem med Roslagsbanan. De gamla tågen inte är rustade för värme. Med 30 graders värme utomhus har det blivit mycket varmt i vagnarna.

Nu väljer Miljöpartiet att lämna in en skrivelse till Trafiknämnden i Stockholms läns landsting där de kräver att något görs åt detta problem redan i sommar.

– I veckan kollapsade ett tåg i värmen och vi som pendlar har haft det tufft. Nu måste det till åtgärder. Och då tänker jag främst för att göra resan bekvämare för äldre eller sjuka resenärer samt personalen, säger Malin Karlsson (MP) i ett pressmeddelande.

Nya tåg på ingång

Nya tåg med luftkonditionering är planerade om fyra år. Men det är för långt dit tycker Miljöprtiet som nu men nu kräver åtgärder i väntan på det.

– Jag skulle vilja att det öppnades upp luckor i taket på tåget. En ganska enkel åtgärd som skulle göra skillnad. Jag ser inte att något händer och sommaren är ju ingen överraskning. Vi ser också en utveckling där klimatet förändras och där det blir mer extremväder som vi måste hantera, säger Malin Karlsson.

Malin Karlsson (MP) trafikpolitisk talesperson Foto: Fredrik Hjerling

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.