Roslagsbor i final i ”Hela Sverige bakar”

Isabelle i TV-köket tillsammans med programledaren Tilde de Paula Eby.
Isabelle i TV-köket tillsammans med programledaren Tilde de Paula Eby.
Isabelle i Vaxholm. Ursprungligen är hon uppvuxen i Sundbyberg.
Isabelle i Vaxholm. Ursprungligen är hon uppvuxen i Sundbyberg.
Tre gånger tidigare har Shireen Selfelt från Masmo sökt till Hela Sverige bakar utan att komma med. Men här gången stack hon ut hakan och knep en av platserna i säsongen som drar i gång i TV4 i kväll.
Shireen Selfelt är också i final. I höstas flyttade hon från Huddinge till Vallentuna.
Vaxholmsbon Isabelle Aderheim, 26, och Vallentunabon Shireen Selfelt, 28, är två av tre finalister i "Hela Sverige bakar". – Jag trodde inte jag skulle komma längre än till första eller andra programmet, säger Isabelle till Mitt i.

– Va?!, Nähä!

Det var vaxholmsbon Isabelle Aderheims reaktion när hon fick veta att hon blivit en av tre finalister i årets upplaga av tävlingen ”Hela Sverige bakar” i TV4.

– Jag blev så himla chockad. Jag trodde ju inte alls det, säger hon när Mitt i ringer upp.

–  Jag trodde inte jag skulle komma längre än till första eller andra programmet. Jag är ju ingen tävlingsmänniska.

Programmen spelades in under sommaren, men deltagarna har inte fått berätta hur tävlingen gick, utom för sina allra närmaste. Det har inte varit svårt för Isabelle som under hösten fått gratulationer från vänner och bekanta varje vecka när hon klarat sig kvar.

– Ja gud ja. Jag är bra på att hålla tyst. Det är ingen utanför familjen som vetat hur långt eller kort jag gått i tävlingen, så för många i min närhet har det blivit spännande.

Varför tror du att du klarat dig så långt som till final?

– Kanske för att jag varit mig själv och inte tänkt så mycket, och inte haft så mycket krav på mig. Jag har försökt göra det bästa av vad jag har och kan.

– Jag har fått ganska mycket åsikter för att jag gör fina saker. Jag lägger tid på att det ska se gott och vackert ut. Och så använder jag lite ovanliga smaker och annorlunda former. Det ska vara personligt.

Var du nervös i finalen?

– Jo, det är klart, det var jätte-jättepirrigt. Jag har aldrig gjort en bröllopstårta, utan tänkte: Fy vad läskigt!

– Det var pirrigt, men otroligt kul att göra en bröllopstårta som sista bak, för kärlek och glädje det är det jag lever för.

För Isabelle har det varit intressant att följa tävlingen på TV för att se vad de gjort av allt inspelningsmaterial och inte minst hur de skildrat deltagarna när allt ska kokas ihop till avsnitt på 45-minuter.

– De har fokuserat på två sidor av mig, att jag är känslosam, och det är jag ju. Jag har ju lätt för att öppna mig för alla människor.

– Och sen att jag har en sprallig sida, då jag inte tänker så mycket.

– Men det märks kanske inte att jag också är mogen som person. Många av mina vänner är äldre och jag tycker inte alls om att festa och partaja.

Förutom Isabelle gick även Shireen Selfelt, account manager i Vallentuna, vidare till finalen. Den tredje finalisten heter Erik Dahlin och är 25 år gammal. Han bor i Göteborg och är till vardags studerande och gruppträningsinstruktör.

Finalen visas på tisdag 29/11.