ANNONS

Nu öppnar Roslagstulls återbruk

Efter många turer kan det snart vara dags att öppna det nya återbruket på Cederdalsgatan.
Efter många turer kan det snart vara dags att öppna det nya återbruket på Cederdalsgatan.
Tro det eller ej, men nu öppnar äntligen återbruksanläggningen i Vanadisberget. Efter att öppningen har skjutits upp otaliga gånger blir den av i morgon, tisdag.
ANNONS

Så sent som för ett par veckor sedan sa Stockholm Vatten att Roslagstulls återbruksanläggning i Vanadisberget skulle ha öppnat till andra advent. Det blev dock inte av då heller.

Men i morgon tisdag, klockan 16, får allmänheten till slut komma dit med sina utrangerade dammsugare och pinnstolar.

Beskeden om när anläggningen ska öppna har varit många och invigningen har skjutits upp flera gånger. Bolaget hänvisade senast till att en brandgardin måste komma på plats innan allt var klart. Den är nu monterad men sedan uppstod nya hinder. En av motorerna fungerade inte och nya fick beställas.

– Motorerna är installerade och nu håller vi på att förstärka gardinen. Vi vill ju inte hålla på det, sa Peter Nyström, enhetschef för återvinningscentraler och farligt avfall på Stockholm Vatten till Mitt i Vasastan i fredags.

Nu har gardinen kopplats ihop med ett talande brandlarm som ska hänvisa besökarna till rätt utgång om det skulle börja brinna inne i berget.

– Projektet har varit mer avancerat än vi kunde ana och säkerheten går före allt, säger Peter Nyström.

På Roslagstulls återbruk finns personal på plats som kan avgöra om det man vill slänga kan återanvändas. I dag är det bara 2 till 3 procent av allt som lämnas in på återvinningscentralerna som går till återvinning.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vasastan direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.