Roslagsvatten får ny vd

Christian Wiklund ny vd för Roslagsvatten
Christian Wiklund blir ny vd för Roslagsvatten.
I november slutade Roslagsvattens vd Mikael Algvere, på egen begäran, efter knappt fyra år på posten. Nu har det kommunägda bolaget rekryterat en ny vd – Christian Wiklund – som ska ta över efter tillförordnade vd:n Sören Karlsson. 

– Jag är glad och stolt över att presentera Christian som ny vd för Roslagsvatten, säger Michaela Fletcher (M), styrelseordförande i Roslagsvatten.

– Han har gedigen erfarenhet som ledare och jag är övertygad om att han tillsammans med företagets cirka 120 medarbetare kommer att bidra till att utveckla Roslagsvattens tjänster och lösningar.

Lämnar internationell koncern

Christian Wiklund kommer närmast från posten som vice vd och produktutvecklingsdirektör på Xylem, en internationell koncern inom vattenteknik som bland annat tillverkar pumpar och utrustning för vattenrening.

– Att jag nu får möjlighet att byta sida från leverantör till kund känns mycket motiverande och jag ser fram emot att tillsammans med Roslagsvattens medarbetare, styrelse och kunder, ta nästa steg i företagets utveckling, säger han.

Christian Wiklund, som för övrigt är Vaxholmsbo, tillträder som vd för Roslagsvatten den 12 augusti.

Roslagsvatten samägs av sju kommuner där den störste delägaren är Österåker (43,9 procent). Näst störste ägare är Vallentuna (16,7 procent). Övriga delägare är Danderyds kommun, Vaxholm, Täby, Ekerö och Knivsta.