Rotebro slog ut Sandviken i play off

En glad Jesper Göransson
En glad Jesper Göransson
Rotebro IS är ett steg närmare allsvenskan i innebandy efter att i play off 1 ha slagit ut Sandvikens AIK med 2–0 i matcher. Tungan på vågen i fredagens 5–4-seger på hemmaplan blev Jesper Göransson med två mål.

Det finns krut kvar i uppstickarlaget Rotebro IS. Som nykomlingar i division 1 skulle laget i vinter etablera sig i serien. Man gick som tvåa i grundserien till allsvenskt play off-spel och nu är laget en play off-duell ifrån plats i allsvenskan.

– Det blir tufft vilka vi än får möta, säger Jesper Göransson som i fredags tog sig en hjälteroll.

Han gjorde 1–0 efter 40 sekunder. Sett till att Sollentunalaget vunnit bortamatchen var det en för bra start. Rotebro hade även bud på ett andra mål. men sedan kom spelarna och spelet helt av sig.

– Jag håller med. 1–0 kom väldigt tidigt och efter några minuter blev vi passiva istället för att ta vara på övertaget, säger Göransson.

– Vi ger Sandviken energi, utvecklar tränaren Roger Östergren. Och det är nog en följd av att vi börjar så bra och sedan blir passiva, tappar vår energi.

Sandviken var ikapp till första pausvilan. I andra perioden satte hemmalaget tonen och 2–1 och 3–1 kom logiskt. Det gjorde däremot inte Sebastian Mellqvists 4–1. Sandviken spelade power play och pressade för reducering när Patrik Edgren fick tag i bollen och vallade den via sargen till Mellqvist. Resten var innebandygodis med en bortfintad back och simmande målvakt, kryddat av publikexplosion i Sollentuna sim och sporthall.

4–1 inför tredje perioden innebar dock ingen promenad i parken. Inom drygt fem minuter reducerade gästerna två gånger och det fanns tecken på stirrighet på Rotebrobänken.

Jesper Göransson, framspelad av Ludwig Ellius, hade dock ännu en kontring att stärka Rotebro med. Hans 5–3 kom bara minuten efter gästernas 3–4 och visade sig matchavgörande. Trots enveten press sista fyra fem minuterna kom Sandviken aldrig närmare än ett reduceringsmål med knappt två minuter kvar.

– Det är mycket psykologi att vi låter dom pressa sista minuterna, istället för att ta tag i bollen och spela. Vi är ovana vid det här, klart att det är nerver det handlar om, säger Jesper Göransson.

I helgen avgörs det om det blir Hagunda eller Hässelby som Rotebro får möta i avgörande play off.

– Det här var väldigt kul, säger Roger Östergren och minen förtydligar att han ser fram mot nästa matchserie.