Rövade bort och våldtog ex-flickvän

En 19-årig man har dömts till tre års fängelse för våldtäkt, människorov och övergrepp i rättssak. Enligt domen från Solna tingsrätt tvingade han in sin ex-flickvän i sin bil och körde till ett skogsområde. Färden gick genom Bromma och slutade vid Kanaanbadet i Vällingby. I den parkerade bilen tvingade han sig till samlag med kvinnan. Därefter skjutsade han hem henne.

I en sms-konversation som sedan följde försökte han enligt polisens förundersökning att övertala henne att inte gå till jobbet. Han uppmanade henne också att dölja sina skador.

Trots påtryckningarna gick hon ändå till jobbet följande dag. Där bröt hon enligt domen ihop och fördes med ambulans till Södersjukhuset där läkarna konstaterade att hon hade skador i ansiktet och i underlivet.

19-åringen nekar till anklagelserna och påstår att de åkt iväg med bilen i samförstånd och att samlaget var frivilligt.

Tingsrätten anser dock att kvinnans berättelse, tillsammans med andra vittnesuppgifter och den tekniska bevisningen, det ger stöd för att 19-åringen är skyldig.

Ett exempel är sms-växlingarna. Meddelanden som skickats före händelsen i bilen talar enligt tingsrätten starkt emot att kvinnan följde med honom frivilligt, och konversationen efteråt ger intryck av att händelsen var något som 19-åringen ångrade och ville dölja. Dessutom anser domstolen att rättsintyget talar med styrka för att det varit ett motvilligt samlag.

Lokaltidningen Mitt i har sökt mannens advokat utan resultat.

Rättsintyget talar med styrka för att det varit ett motvilligt samlag. Ur tingsrättens dom