ANNONS

Ruckel såldes för 1,5 miljoner

Huset har varit övergivet en tid, men nu är det troligen sålt.
Huset har varit övergivet en tid, men nu är det troligen sålt.
Två miljoner kronor för ett förfallet hus på bostadssajten Hemnet.

Många som såg annonsen trodde att det var ett skämt.

Men nu har huset vid Ågestavägen sålts.
ANNONS

”Fastigheten säljs som tomt då huset är i riktigt dåligt skick. Stort och rymligt men med tveksamheter om huruvida det går att renovera …” Så skriver mäklaren om det objekt på Ågestavägen som nyligen lades ut på bostadssajten Hemnet.

– Det är många som undrat om försäljningen varit ett skämt. Det är väl ungefär ett 50-tal som hört av sig och vissa har slängt ur sig skambud på 100 000 kronor, säger Annika Attoff, mäklare på Mäklarhuset.

Huset i Huddinge som legat ute på Hemnet sedan december sticker ut ordentligt.

Medan andra hem piffas upp med frukter, tända ljus och färgglada kuddar för att locka fram köpsuget så är huset på Ågestavägen knappast något man skryter med.

Fönstren är spruckna, de grågula persiennerna spretar åt alla håll, mögel kryper upp längs husfasaden, dörrarna hänger löst eller saknas helt. Inne i huset har vintern lagt sig till vila.

Men huset ligger i ett vackert område, borta från de större vägarnas ständiga trafikbrus, intill ett berg och kringliggande granskog.

Det har gjort att många sett potentialen för ett framtida boende, menar mäklaren. För egentligen är det kanske själva tomten, som också ingår i priset, som köparna vill åt.

– Huset går inte att renovera, men det är den stora tomten som lockat så många. Det är ett ovanligt stort bygglov till den. De som varit verkligen intresserade har ju sett möjligheter om de river huset, säger Annika Attoff.

Du har varit ganska rak i annonstexten till huset?

ANNONS

– Ja, det ingen idé att smöra med orden här. Alla meningar som har ordet ”härlig” kan man ta bort. Men det är en väldigt stor och fin tomt, säger Annika Attoff.

Mer oväntat är kanske att huset, eller snarare tomten, sannolikt är sålt inom kort – för 1,5 miljoner kronor. Och detta efter budgivning.

– Det var det senaste budet och vi skriver troligen på alla papper snart. De har sett möjligheten att bygga nytt eftersom tomten ligger bra till och är så fin, säger Annika Attoff.