ANNONS

Rullande rådgivning kommer till Farsta

Start-Up-bussen kommer att rulla mellan olika platser i Stockholm, bland annat Vällingby (bilden) och Farsta.
Start-Up-bussen kommer att rulla mellan olika platser i Stockholm, bland annat Vällingby (bilden) och Farsta.
Är min affärsidé värd att satsa på? Och hur bär man sig åt när man startar eget?

Den typen av frågor kan man få hjälp med under torsdagen och fredagen, när bussen från Start-Up Stockholm parkerar vid Farsta centrum.
ANNONS

Sedan den 2 maj har Start-Up-bussen parkerat på olika platser i Stockholm, och erbjudit gratis rådgivning till den som funderar på att starta eget. Idag torsdag och imorgon fredag kommer bussen till Farsta centrum, där den även dyker upp 7-8 juni.

– Vi vet att det finns ett stort intresse för att starta eget, men vi vet också att många tvekar ef- tersom de upplever att det är krångligt. Det här är ett bra sätt att underlätta processen med att gå från idé till företag. Genom att jobba uppsökande så når vi fler människor, säger finansborgarrådet Karin Wanngård (S).

Start-Up Stockholm är ett samarbete mellan Stockholms stad, SEB och och Almi Företagspartner. I en lokal på Drottninggatan erbjuder man sedan tidigare gratis rådgivning till den som vill starta företag eller redan kommit en bit på väg.

Idén med bussen är att ”demokratisera nyföretagandet” genom att nå ut i förorterna.

– Vi har märkt att fler och fler från ytterområdena till Stockholm vill starta eget, men inte riktigt vet var man börjar. Vi ser så mycket innovation och bra idéer och vi hoppas nu att bussen ska nå ut med vår information och visa vår möjlighet att hjälpa dessa personer att starta företag, säger Wadih El-Achkar, VD för Start-Up Stockholm.

Tanken är att bussen ska rulla ända till 2018.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.