Snart rullar boulekloten i Liljeholmen

Boule – ett sätt att umgås med vännerna.
Boule – ett sätt att umgås med vännerna.
Den 1 september slår Boulebar upp dörrarna i Liljeholmen. Platsen är ett gammalt tryckeri, som nu blir en inomhuspark i sydfransk stil.

Boulebar Tryckeriet heter den nya mötesplatsen för boulespelare och mingelsugna. Platsen är Liljeholmsvägen 14.

Precis som i företagets övriga boulebarer ska besökaren få känslan av att vara på minisemester i Marseille. Inredningen ska påminna om en sydfransk stadspark och maten ta avstamp i det sydfranska köket, men med en egen tolkning. Förhoppningen är att bli poppis både bland boulebitna och bland folk som är mer sugna på att äta och dricka gott.

Atrium Ljungberg äger fastigheten där Boulebar nu hyr in sig, i två plan. Från början var planen att öppna i januari 2017, men starten försenades. Nu blir det i stället den 1 september, lagom till att det börjar höstas.

Företaget har boulebarer i både Stockholm, Göteborg, Malmö och Örebro. De övriga ställena i Stockholm ligger vid Tanto, Rålambshov och Rådhuset. Den allra första boulebaren startade för drygt 15 sedan av ett kompisgäng som blivit boulefrälst under vid Medelhavsresor. Den låg i en källare på Surbrunnsgatan men stängde förra sommaren.