ANNONS

Nu rullar hela Roslagsbanan igen

Roslagsbanan
Nu rullar tågen på hela Roslagsbanan.
I morse kunde pendlare åka som vanligt med hela Roslagsbanan, efter årets avstängningar av Kårstalinjen och Österskärslinjen.
ANNONS

– Nu är det full rulle, säger Claes Keisu, presskommunikatör på Trafikförvaltningen.

Sedan i går, söndag 10/12, kör Roslagsbanan åter som vanligt på både Österskärlinjen och Kårstalinjen, efter arbeten tidigare under året.

Resenärerna glada att tågen rullar igen

Redan i augusti började Kårstalinjen rulla, men då med begränsad trafik norr om Täby kyrkby, på grund av ombyggnad i Roslags Näsby. Men från och med igår är trafiken på Kårstalinjen i gång med full kapacitet.

Österskärslinjen rullar igen

Österskärslinjen har varit avstängt sedan juni på grund av arbeten, men är nu också igång.

Under avstängningarna tidigare under året har SL byggt om Roslags Näsby station, Hägernäs station, samt gjort förberedande arbeten inför dragningen av järnvägsspår mot den planerade nya stationen Arninge Resecentrum.

De senast åren har flera sträckor på Roslagsbanan varit avstängda i omgångar för arbeten bland annat med att förse banan med dubbelspår.

Nya avstängningar nästa år

Nästa år, 2018, planerar SL nya avstängningar från och med midsommar. Bland annat ska dubbelspår byggas på sträckan mellan Hägernäs och Rydbokrossen vid Ullna kvarnväg. Dessutom ska spåren flyttas närmare E18 för bygget av den nya stationen i Arninge.

ANNONS
ANNONS