Full rulle i hamnens nya matbistro

Anna Runberg driver restaurangen tillsammans med Andreas Stenberg.
Anna Runberg driver restaurangen tillsammans med Andreas Stenberg.
I snart två månader har Gustavsbergs hamns nya tillskott hållit öppet. Anna Runberg har jobbat hårt, först med inredningen och sedan med själva ruljansen.
– Det har gått över förväntan, säger hon.

Boken om Michael Jackson hittas på herrtoaletten, handskrivna gula post it-lappar berättar vilka bord stammisarna har som favoriter. Och i hörnet vid garderoben ligger hunden Bianca på en rödblommig fåtölj och håller ett öga på gästerna.

– Hon är här nästan varje dag. Och det är jag med! säger Anna Runberg, som driver Bistro Gustavsberg tillsammans med Andreas Stenberg.

Hunden Bianca håller koll. Foto: Ida Leveby Andersson.

 

Sedan 1 januari har Gustavsbergs hamns nya tillskott hållit öppet. Anna Runberg har jobbat hårt, först med inredningen och sedan med själva ruljansen.

– Vi tänkte öppna lite lugnt och fint och pejla efterfrågan men det har verkligen gått över förväntan, säger hon.

Gula post it-lappar visar var stammisarna helst sitter. Foto: Ida Leveby Andersson.

”Det har saknats ett sådant här ställe”

Majoriteten av besökarna jobbar i området, men även föräldralediga, pensionärer och par träffas över lunchen. Många småpratar över disken och berättar att de är nöjda över att restaurangen har öppnat.

– Det har saknats ett sådant här ställe, säger en av gästerna.

Bistron är inte ensam om att ha slagit upp portarna till något nytt. Även Deli Verkstan har öppnat i hamnen.

– Folk har sagt att det är som att komma in på Sofo. Vi tänker ganska brett, arbetar med eget kök och producerar mycket egna varor. Dessutom har vi nollvision i matsvinn, butiken ska vara vårt skafferi, sa Kristoffer Delselius, som driver butiken tillsammans med Mimmi Kristiansen, till Mitt i vid öppningen.