ANNONS

Rullstol inget hinder i Veteranloppet

rullstol
Motionär på hjul.
Visst kan man delta i lopp även om man har rullator, käpp eller rullstol. Den 7 september är det dags för Veteranloppet i Skärholmen. Alla 65-plussare välkomnas.
ANNONS

Startskottet går klockan 11.00, utanför Skärholmens sim- och idrottshall. Sedan är det bara att springa, jogga, promenera eller rulla fram längs den två kilometer långa banan. Bråttom behöver man inte ha.

– Meningen är inte att någon ska vinna utan att ha trevligt tillsammans och visa att man kan röra på sig även om man har ett funktionshinder, säger Kirsi Sulin, aktivitetssamordnare vid Eken aktivitetscenter och stödverksamhet.

Gångstavar är perfekt för den som vill få lite bättre balans.  Foto: Barbro Wickström/Mostphotos

Årets veteranlopp blir det fjärde. Premiären var  2014, efter en idé från en pensionär som besökte Eken.

– Han kom med förslag under en festlighet här. Vi har ju Skärholmsloppet för de yngre, varför inte starta något för de äldre också, ett lopp som inte är lika stressigt? Vi nappade! Vi vill ju främja hälsa och motion, säger Kirsi Sulin.

Den två kilometer långa banan slutar vid aktivitetscentret, på Måsholmstorget 3. Där kan man köpa en fika eller korv med bröd för en billig slant. Då lottas också priser ut.

70–80 personer deltog i förra årets lopp. Kirsin Sulin hoppas på lika många i år. Starten går alltså klockan 11.00. Den som vill kan också vara med vid uppvärmningen vid sim- och idrottshallen, klockan 10.20–10.50.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.