ANNONS

”Runby torg behöver en ansiktslyftning”

Roland Storm (VB) var på plats på Runby torg för att fånga upp idéer och synpunkter.
Roland Storm (VB) var på plats på Runby torg för att fånga upp idéer och synpunkter.
Över 140 Runbybor kom till medborgardialogen om Runby torg i lördags. Tankar och idéer utbyttes och diskuterades för hur området ska bli en bättre plats i framtiden.
ANNONS

Det planeras mycket nytt i området kring Runby torg och i lördags hölls därför en medborgardialog för att få in synpunkter och idéer från de boende.

– Runby torg behöver en ansiktslyftning och alla jag pratade med ansåg att bostäder i kombination med butiker och verksamheter kommer att göra platsen mer levande och attraktiv för alla Väsbybor, säger Roland Storm (VB), kommunalråd.

Förutom nya bostäder på torget planeras också service och mötesplatser.

– Vi lyssnade in kring både ett kortsiktigt perspektiv, vad medborgarna saknar på torget nu, och ett långsiktigt perspektiv som handlar om fastighetsägarens vision om att bygga bostäder på och i anslutning till torget. En mycket positiv upplevelse där det fanns tid att lyssna in vad Runbyborna hade för tankar och synpunkter. Det blir ett bra underlag att ha med sig framöver när vi får ett planuppdrag, säger Emma Byström planarkitekt och projektledare i förstudien över Runby torg.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.