ANNONS

Rusning till prisat spår i Bisslinge

Både motionärer och tävlingsåkare gillar att träna i spåren i Bisslinge. En av dem som i förra veckan tränade inför Vasaloppet var Lars Karlsson.
Både motionärer och tävlingsåkare gillar att träna i spåren i Bisslinge. En av dem som i förra veckan tränade inför Vasaloppet var Lars Karlsson.
Pirr i magen eller en fin naturupplevelse?

Sollentunabor som vill vintersporta kan välja på flera skidspår och pulkabackar. I Bisslinge samlas både Vasalopps-åkare och motionärer.
ANNONS

Mer kringelikrok – och lite backar för dem som vågar. I år har längdskidspåren i Bisslinge, vid Rotebro golfbana, blivit mer kuperade än tidigare.

– Förr var det mer öppet och vindkänsligt. Nu har vi gjort mera upp och ner. Många tycker att det är läskigt med backar, men golfbanorna är snälla och en av de tre slingorna är flack och passar nybörjare, säger Wincent Karlsson.

Han är skidspåransvarig i Rotebro orienteringsklubb som sköter spåren i Bisslinge. Förra året fick klubben Svenska skidspårspriset för hur de skött sina spår, som bjuder på totalt 15 kilometers åkning.

Wincent Karlsson har märkt av hur de senaste snörika vintrarna gjort att allt fler hittar till spåren i Bisslinge.

– Det har blivit jättepopulärt de senaste åren. Både motionärer och Vasaloppsåkare kommer hit. En kväll nyligen hade vi 75 bilar här. Det fina är att det är lugnt och tyst. När Vasaloppet är över brukar det lugna ner sig, säger han.

En av dem som i förra veckan tränade inför att åka de nio berömda milen mellan Mora och Sälen var Lars Karlsson. Han stod och vallade skidorna inför sin premiärtur vid golfbanan. Att åka öppet spår i Vasaloppet skrämmer honom inte.

– Det var nog jobbigare för Gustav Vasa. Jag hade att tänkt få ihop några mil nu, man bör nog åka 70–100 träningsmil inför ett Vasalopp, säger han.

Då skidspåren i Bisslinge bara bjuder på klassisk åkning kan de som vill åka mer fritt ta cykelbron över Stäketvägen till ytterligare en golfbana. Sollentuna golfklubb har ett spår på fyra kilometer, där man både kan åka klassisk stil och skate.

Är du sugen på mer nerförsbacke än vad längdspåren ger? I sin blogg tipsar även centerpartisten Josefin Silverfur om flera pulkabackar i Sollentuna:

ANNONS

– Backen i Edsbergsparken drar mest folk. De kommer dit för att mata fåglar vid sjön och se på den fina naturen. Men backen vid Malmvägen och Bygdevägen är brantare. Där får du pirr i magen!

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.