ANNONS

Rusning till AIK:s heta vecka – upplagt för dubbla publikfester

AIK, publik, Friends arena
Publiken på Friends arena har extra mycket att se fram emot den här veckan med två högintressanta drabbningar.
Först Europamatch mot skotska Celtic, sedan derby i allsvenska toppstriden mot Djurgården. AIK är inne i en minst sagt het vecka. Över 63 000 biljetter har redan sålts till de båda matcherna.
ANNONS

Suget är stort efter att se AIK tampas på dubbla fronter, dels i jakten på Europa League, dels i allsvenska guldstriden. Över 63 000 biljetter har redan sålts till veckans två matcher på Friends.

Först ut är Celtic på torsdag kväll i avgörande playoff-matchen till Europa League. Till den matchen har på tisdagseftermiddagen cirka 26 500 biljetter sålts.

Och redan på söndag eftermiddag väntar hett derby och seriefinal mot allsvenska ettan Djurgården, som AIK vid seger har chans att följa i hasorna. Cirka 36 800 biljetter har sålts till derbyt. Publikrekordet på hemmaplan mot Djurgården noterades 1975 och ligger på 40 669 åskådare. Det ser alltså ut som att det rekordet ryker på söndag. Fortfarande finns biljetter kvar till båda matcherna, meddelar AIK.

För AIK-spelarna var det träningsledig dag på måndagen. I dag och i morgon är det stängda träningspass som gäller. Klockan 19 på torsdag är det avspark mot Celtic och derbyt mot Djurgården på söndag har avspark klockan 15.

ANNONS