Här rustas parklekarna upp

Utomhusschack
Parkleken Guldet ska få utomhusschack.
Just nu rustas parklekarna Gulsippan i Backlura och Guldet i Grimsta.
– Helheten kommer att bli mycket bättre, säger Linda Österberg, fritidsledare på Guldet.

I helgen ska de nya lammen på parkleken Gulsippan få sina namn – och alla ska börja på bokstaven Ö. Men Gulsippan har inte bara djurhållning.

Resten av parkleken rustas just nu upp. Parken ska få ny lekutrustning och ny markbeläggning. Men det blir det ingen skejtpark, trots att många önskat det. Det var för dyrt, ansåg staden.

Upprustningen beräknas bli klar i höst. Under tiden kommer utemiljön delvis att vara avstängd, men djurverksamheten och verksamheten i parkhuset kommer att pågå som vanligt.

Upprustningen av parkleken Oxtungan är redan klar, här finns nu bland annat en kompisgunga.

Etapp två startar i höst

Även parkleken Guldet i Grimsta är under upprustning. Här blir det bland annat utomhusschack, cykelparkering och en ny grillplats. Nu är förarbetet klart och träd har skövlats för att göra plats för den nya, mer lättöverskådliga parken.

– Etapp två är fortfarande inte upphandlad men tanken är att den ska starta i höst, säger fritidsledaren Linda Österberg.

Klart i höst – eller nästa år

Det är fortfarande oklart när allt blir klart.

– Vi har fått höra allt i från hösten 2018 till våren 2019.

Parkleken kommer att hålla öppet under byggtiden.

– Det påverkar inte verksamheten så mycket. Under tiden kommer det ju inte att vara så fint som det var förut, men när det är klart så kommer ju helheten att bli mycket bättre, säger Linda Österberg.