Rutinerade krögare bakom ny restaurang

Niklas Odin är en av Haga Bottegas tre ägare.
Niklas Odin är en av Haga Bottegas tre ägare.
Lokalen rymmer cirka 180 sittplatser.
Lokalen rymmer cirka 180 sittplatser.
Pizza Blancon är en av Niklas Odins personliga favoriter.
Pizza Blancon är en av Niklas Odins personliga favoriter.
Efter att ha smygstartat är nu den nya italienska restaurangen Haga Bottega i Elite Hotel redo att satsa för fullt.
– Vi har haft lite av en provperiod, men från första februari blir det fulla ställ, säger ägaren Niklas Odin.

I botten på det nya hotellet Elite Hotel mitt emot Nya Karolinska ligger den nya italienska restaurangen Haga Bottega. Efter att ha smygstartat under vintern har de nu börjat bli varma i kläderna och är redo för att ta emot fler gäster. Restaurangen har inriktat sig på det italienska bordet, men med influenser från hela Medelhavet.

– Vi kände att vi ville göra något lättillgängligt, som alla kan relatera till. Vi gick till oss själva och funderade på vad vi gillar att äta när vi är ute med familjen. Det blir ofta pizza och medelhavsmat och det var så idén föddes, säger Niklas Odin som är en av ägarna.

Vi vill ha en familjär känsla.

Niklas Odin, ägare

Restaurangen rymmer cirka 180 sittplatser och har öppet både under dagtid och kvällstid. En lunchrätt kostar i snitt mellan 120- och 150 kronor.

– Det är nu vi kommer att börja satsa även på kvällarna. Vi har haft lite av en provperiod, men från första februari blir det fulla ställ med en ny, utökad meny. Vi siktar in oss på stora sällskap och att man ska kunna komma hit och ta en after work. Vi vill ha en familjär känsla.

Niklas Odin är personligen väldigt nöjd med de pizzor som restaurangen komponerat ihop.

– Det är min första pizzakrog som jag driver och vi har bara fyra pizzor på menyn. Det finns en tanke med det och den är att de ska vara i toppklass.

Genom åren har vi byggt upp ett bra förtroende.

Niklas Odin, om sin erfarenhet

Niklas Odin är en av tre ägare till Haga Bottega och han har tidigare jobbat i både Frankrike och England. Tillsammans med Kristofer Sandström och Christian Olsson driver han även Vassa Eggen och den asiatiska restaurangen Tako.

– Det här är tolfte året som jag jobbar ihop med dem. Det är kanske inte så vanligt att man stannar så länge i min bransch. Men genom åren har vi byggt upp ett bra förtroende. Jag känner att det är det här jag vill göra.

Även fast Niklas Odin är den som drar i trådarna tillsammans med sina ägarkollegor vill han gärna lyfta fram sin personal.

– En bra personal är A och O. Utan personalen kan man aldrig förverkliga sin vision. Så det är viktigt att värna om sin personal. Alla ska tycka det är roligt, både i med- och motgång.

 

 

Fakta

Tre rätter från menyn

Pizza Blanco med svamp, tryffel och parmesan.

Kyckling Rosticceria med färska örter och olivolja.

Forell med citron och olivolja.

Källa: Haga Bottega