Ryckte guldhalsband av 90-åring

En äldre kvinna utsattes för ett brutalt rån i Jakobsberg på måndagseftermiddagen. En man ryckte av henne halsbandet med sådan kraft att hon föll till marken.

Rånet är det tredje liknande som sker i Jakobsberg på kort tid.

Det första rånet inträffade fredagen 23 september. En man i 25-årsåldern ryckte då av en kvinna hennes halsband och knuffade in henne i ett buskage. Det ska ha skett på Tornérplatsens parkering.

En vecka senare, den 30 september, blev en annan kvinna utsatt för en liknande attack. Enligt polisen kom en gärningsman fram till kvinna på Frihetsvägen, nära pendeltågsstationen, tog tag i henne och ryckte av henne halsbandet innan han sprang från platsen. Även denna gång beskrivs han vara i 25-årsåldern.

På måndagseftermiddagen drabbades en kvinna i 90-årsåldern. Enligt polisen hade kvinnan varit och handlat i Jakobsbergs centrum och var på väg hem när en gärningsman sprang i kapp henne bakifrån och ryckte till sig hennes guldhalsbandet.

Rycket var så våldsamt att kvinnan förlorade balansen och föll till marken. Hon ska dock inte ha skadat sig så allvarligt att hon behövde sjukhusvård.

Kvinnan har efteråt kunnat ge ett tydligt signalement och polisen hoppas att gärningsmannen ska vara synlig på någon av övervakningsfilmerna från Jakobsbergs centrum. Händelsen rubriceras som rån.