ANNONS

Nu ryker sju återvinningsstationer

Återvinningsstation
Den här veckan tas sju återvinningsstationer bort i staden.
Sju återvinningsstationer i Stockholm ryker den här veckan då deras tillfälliga bygglov går ut. Det ökar risken för överfulla behållare. Därför börjar nu Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) tömma de närmaste återvinningsstationerna oftare.

ANNONS

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat att FTI stänger flera återvinningstationer i staden. Den här veckan ska de tas bort och FTI hänvisar från och med nu till närliggande stationer.

LÄS MER: Trängre vid behållarna när återvinningsstationer ryker

För att minska risken för överfulla behållare och nedskräpning ska FTI nu börja tömma återvinningsstationerna som ligger närmast oftare.

– Vi bevakar de återvinningsstationer som finns i närheten av de som nu tas bort, exakt vilka som kommer att påverkas vet vi inte utan vi är beredda att ändra tömningsfrekvenser där det behövs, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

En återvinningsstation har redan tagits bort på Vårbergsvägen i Skärholmen.

Anledningen till att återvinningsstationerna måste tas bort är att deras tillfälliga bygglov går ut. Och det är inte lätt att hitta nya platser, enligt FTI.

– Vi och Stockholms stad är eniga om att vi vill inrätta fler återvinningsstationer, inte ta bort befintliga. Vi har dock svårt att hitta lämpliga ersättningsplatser då vi i dessa områden konkurrerar om utrymmet med vägtrafikens behov liksom med andra verksamheter. Men vi fortsätter naturligtvis sökandet för att öka närheten till återvinning för de boende, säger Annika Ahlberg.

Fakta

De här återvinningsstationerna försvinner

  • Bromma, vid Gamla Bromstensvägen 1
  • Hägersten, vid Selmedalsvägen 191
  • Hässelby på Drivbänksvägen vid Åkermyntan
  • Norrmalm, vid Dannemoragatan 16.
  • Södermalm, vid korsningen Södermannagatan 61/Bohusgatan
  • Älvsjö, vid Svartlösavägen 77 vid Långbrodalstorget
  • Östermalm, vid Uggelviksgatan 2
Källa: FTI