ANNONS

Rykten och lögner efter våldtäktsöverfall

Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Bilden är tagen i ett annat sammanhang.
Den senaste tiden har en överfallsvåldtäkt och ett våldtäktsförsök skett i Järfälla. På nätet har många rykten och lögner florerat samtidigt som många känner sig orolig över vad som har hänt.
ANNONS

Klockan 16.29 på lördagen den 11 februari anmäldes att ett brottsoffer utsatts för en överfallsvåldtäkt vid ett elljusspår i Veddesta.

– Brottet rubriceras som grov våldtäkt. Vi har hållit ett tiotal förhör och gjort en brottsplatsundersökning, säger Kjell Lingren på polisens mediecenter.

Det finns ingen misstänkt för överfallet.

Skrik skrämde iväg förövare

På onsdagen klockan 19.01 anmäldes ett annat överfall. En kvinna i 40-årsåldern ska ha blivit indragen i ett skogsparti i Kallhäll av två gärningsmän. De ska ha dunkat hennes huvud mot ett träd och försökt våldta henne.

– Hon ska då ha skrikit och på så sätt lyckats påkalla andras uppmärksamhet, säger Kjell Lindgren.
Polisen har inga misstänkta för brottet som rubriceras som våldtäktsförsök.

Det finns vuxna som agerar som om de vore tre år gamla.

Under veckan har många reagerat på händelserna, inte minst på nätet. Något som även den lokala polisen har märkt av.

– Det här är en typ av brott som rör upp väldigt starka känslor och det är fullt förståeligt, säger Magnus Nilsson, kommunpolis i Järfälla.

Lögner, spekulationer och rykten

Men många gånger blir känslorna väl starka. Det har dessutom förekommit mycket ryktesspridning, spekulationer och rena lögner kring vad som hänt och inte minst – vilka gärningsmännen är.

ANNONS

– De flesta människor an uttrycka sig vuxet, men så finns det vuxna som agerar som om de vore tre år gamla, säger Magnus Nilsson.

Samtidigt möter lokalpolisen också många som är ledsna och oroliga över vad som hänt – känslor som tas på allvar.

– Vi göra inga speciella trygghetsinsatser å grund av det som har hänt. Däremot är all vår personal medvetna om det och har det i åtanke i sitt dagliga arbete, säger Magnus Nilsson.