Rymmarfågeln hemma igen

Pipo och matte Cecilia Rivera i Norsborg.
Pipo och matte Cecilia Rivera i Norsborg.
Äventyret är över.

Rymmarfågeln Putte – som egentligen heter Pipo – är hemma igen.

– Jag är så glad, säger matte Cecilia Rivera.

Små kuttrande visslingar hörs från den gråa fjäderbollen i buren. Nymfparakiten Pipo putsar fjädrarna efter att en flygtur i sitt rum i Norsborg. Nu är han lite trött och vilar framför sin spegel.

– Han älskar spegeln. Han är glad att vara tillbaka i sin bur, den är hans hem, säger Cecilia Rivera.

Lokaltidningen Mitt i Botkyrka-Salem har tidigare berättat om den lilla fågeln som en dag dök upp vid stallet på Hammarby Gård och fick flytta in hos Petra Zetterberg och jack russel terriern Jessie.

– Min granne ringde till mig. ”Du måste läsa tidningen, de har hittat din fågel”, sa hon. Och när jag öppnade tidningen såg jag ju Pipo. Jag trodde inte att det var sant.

Det var en olycklig dag för ett par veckor sedan som Pipo rymde. Cecilia Rivera var bortrest och en kompis passade fågeln. Det var varmt och buren stod på uteplatsen när kompisens 5-årige son, som är van att kunna ta ut Pipo inomhus, öppnade buren.

Pipo flög i väg – och var borta.

– Jag var så ledsen, det blev kallt och det stormade ute och jag tänkte att han frös och var hungrig. När han inte kom tillbaka trodde jag att han var död.

Inte långt efter att Pipo rymt kom han till stallet. Hans upphittare har berättat om en melodi han brukar vissla. De gissade på en snapsvisa, men det var inte förrän Cecilia ringde som det blev klart vilken melodi det var.

– Han visslar ”La Cucaracha”. När jag berättade det för henne kände hon igen den direkt. ”Det är han”, sa hon. Jag behövde inte ens ta med en bild.

– Han pratade och kvittrade hela vägen hem i bilen. Det är så roligt att han är hemma, nu är jag, min man och Pipo lyckliga, säger Cecilia Rivera.