ANNONS

L, M och KD ryter till: ”bygg färre bostäder”

Nikoletta Jozsa (L), Cecilia Löfgreen (M) och Lennart Nilsson (KD).
Nikoletta Jozsa (L), Cecilia Löfgreen (M) och Lennart Nilsson (KD).
M, L och KD är kritiska till detaljplanen för Barkarbystaden etapp tre. För många bostäder och för lite yta till förskolornas innergårdar, är något av kritiken.
ANNONS

Under måndagen sammanträdde kommunstyrelsen och godkände etapp tre i Barkarbystaden för godkännande. Men Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna är kritiska till detaljplanen. För många bostäder, skriver företrädare i ett pressmeddelande.

– Vi har efterfrågat breda politiska diskussioner med övriga partier men vi får kalla handen för våra frågeställningar kring livskvalitet, trygghet och långsiktighet. Barkarbystaden kan inte enbart byggas för att möta en bostadsbrist, säger Cecilia Löfgreen, gruppledare för Moderaterna.

Förskolor får stå tillbaka

I pressmeddelandet riktas skarp kritik mot att förskolors innergårdar får stå tillbaka till förmån för fler bostäder. Kritiken lyfter bland annat fram att barnen måste ha en tillfredsställande utemiljö i anslutning till förskolan, och inte tvingas gå till närliggande parker.

”Man kan inte ignorera barnens behov bara för att man vill att Järfälla ska toppa listorna för antalet färdiga bostäder”, skriver Nikoletta Jozsa, gruppledare för Liberalerna.

–  Jag utmanar Socialdemokraterna att vara ansvarig pedagog i en barngrupp för små barn som dagligen måste ta en utflykt till parken för en kvalitativ utevistelse, säger hon.

Ärendet ska upp till antagande i kommunfullmäktige den 19 mars.

ANNONS