ANNONS

S-ministern Helene Hellmark Knutsson lämnar Sumpan

Helene Hellmark Knutsson i sitt hem i Duvbo.
Helene Hellmark Knutsson i sitt hem i Duvbo.
Sundbyberg går en minister back. Nu tar Helene Hellmark Knutsson (S), Duvbobo sedan 1997, sitt pick och pack och bosätter sig i Järfälla.
ANNONS

Helene Hellmark Knutsson, 46, socialdemokratisk minister för högre utbildning och forskning flyttade till Sundbyberg 1997. 2001 blev hon Sundbybergs första kvinnliga ordförande för kommunstyrelsen, en post hon satt på i nio år.

Och nu går alltså flyttlasset från Duvbo till en villa i Jakobsberg i Järfälla.

Varför lämna Sundbyberg?

– Den främsta orsaken är mina barns fritidsaktiviteter, för att komma närmre ridhus och hockeyhall. När jag flyttade Sundbyberg från Solna för 19 år sedan frågade alla: varför lämna Solna? Nu undrar alla hur jag kan flytta från Sundbyberg. Det har hänt väldigt mycket positivt här, det har varit fantastiska år. Men Järfälla känns spännande också. Jag tror att de kommer att gå om Sundbyberg som den mest expansiva kommunen.

Så att Sundbyberg blivit Moderatstyrt spelar inte in? Järfälla styrs ju av Socialdemokraterna.

– Nej, det ska jag inte säga. Men jag tycker att det är lite tråkigt att Sundbyberg minskar ambitionerna nu.

Vad kommer du sakna?

– Jag har många vänner och känner mycket människor här. Barnen har gått i både förskola och skola i Sundbyberg, och folk kommer fram och hälsar. Kafé Boulevard är en klassiker också, och Marabouparken en fantastisk plats.

Vad kan Järfälla lära av Sundbyberg?

ANNONS

– Sundbyberg har mycket restauranger, mindre butiker och folkliv, inte bara storhandel. Det tycker jag Järfälla kan titta på. Men Järfälla har tillgång till Mälaren. Ett utomhusbad är något jag saknat i Sundbyberg på somrarna.

Från och med juni är alltså utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) ensam Sundbybergsminister. Återstår att se om ex-kommunalrådet Jonas Nygren (S), som enligt uppgift finns med i diskussionen om Mehmet Kaplans efterträdare, kan återställa ministerantalet i Sundbyberg.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.