S oeniga om Roslagsbanan

Annica Gryhed (S), oppositionsråd i Täby.
Annica Gryhed (S), oppositionsråd i Täby.
Socialdemokraterna landstinget vill stoppa utbyggnaden av Roslagsbanan – men S i Täby vill att den ska fortsätta.

– Vi Socialdemokrater i Täby ser ett stort behov av förstärkt kollektivtrafik, inte bara i Täby utan i hela nordost, säger Annica Gryhed, oppositionsråd i Täby.

I tisdags diskuterades den andra etappen av Roslagsbanan i landstingets trafiknämnd. Precis som man tidigare aviserat gick Socialdemokraterna emot Alliansen och röstade nej till en fortsatt utbyggnad.

Det eftersom utbyggnaden visat sig bli betydligt dyrare än vad som först var tänkt.

Beslutet att rösta nej fick ingen effekt i praktiken eftersom Alliansen har majoritet i trafiknämnden, men har lett till en intern konflikt inom Socialdemoraterna.

Österåkers oppositionsråd Ann-Christine Furustrand (S) har sagt att hon är besviken på sina partikamrater i landstinget.

Även i Täby är Socialdemokraterna för en fortsatt utbyggnad. Men Annica Gryhed, oppositionsråd i kommunen, vill ändå inte kritisera landstingssocialdemokraternas val att rösta nej.

– Jag delar oron över hur Alliansen sköter ekonomin i landstinget, men förhoppningsvis kan de reda ut de frågetecken som finns, säger hon.

Men vad tycker du om att de röstade nej?

– Jag är inte landstingspolitiker och är inte insatt i hur siffrorna ser ut. Jag vill se en utbyggnad av etapp två, men inte till vilket pris som helst.