ANNONS

S säger nej till skola i Fornuddsparken

Socialdemokraterna har lagt fram ett motförslag till allianspartiernas planer på en grundskola i Fornuddsparken.

Partiet anser att bygget är för dyrt.
ANNONS

Allianspartiernas förslag som varit ute på samråd går i stora drag ut på att ta Fornuddsparkens norra del i anspråk för en stor F–9-skola. När den är klar ska Fornuddens skola rivas och ersättas med förskola, äldreboende och bostäder. Äldreboendet Ängsgården ska rivas.

Tyresös socialdemokrater vill i stället lösa behoven av platser inom skola, förskola och äldre­omsorg genom att använda tomten där fritidsgården Kringlan ligger till åtminstone ett äldreboende. Ängsgården ska inte rivas utan rustas upp. Fler skolplatser vill de få till genom att rusta upp Fornuddens skola. Genom att flytta biblioteket ska fler förskoleplatser skapas på Kumla förskola.

– Vi är rädda att Alliansens förslag blir alldeles för dyrt och att vi står med alldeles för stora och dyra skollokaler, precis som det blev med nya Nyboda skola. Det är också viktigt att bevara Fornuddsparken och inte förvärra den redan svåra trafiksituationen där, säger Jannice Rockstroh (S), gruppledare i barn- och utbildningsnämnden.

Kommunens tjänstemän som tittat på S-förslaget menar att parken är bättre lämpad för äldreboende, då den är mindre bullerstörd och har parkmiljö, något Kringlantomten saknar.

Man hänvisar också till den skolutredning som visat att Trollbäcken behöver en ny skola för cirka 700 elever. Fornuddsparkens norra del är den enda plats i Trollbäcken som kan rymma en så pass stor byggnad, enligt tjänstemännen.

Medan alliansens förslag om skola, förskola, äldreboende och bostäder i Fornudden visats upp för invånarna har 56 yttranden kommit in. De flesta är negativa.

Fyrverkerier orsakade utryckning

Bollmora I söndags kväll strax före klockan åtta ryckte räddningstjänsten ut till Nyboda skola med flera fordon. Efter att ett larm om kraftiga smällar och en rökpelare kommit in, befarande man att skolan stod i brand. Det visade sig dock handla om fyrverkerier.

ANNONS

Alliansen vill se lägre hus i Södergården

TROLLBÄCKEN Efter en storm av synpunkter på planerna på femvåningshus i Södergården har Allianspartierna bett byggherrarna att se över den föreslagna arkitekturen och sänka antalet våningsplan till högst fyra.

– Vi har lyssnat på kritiken. Byggbolagen får komma tillbaka med ett nytt förslag. Vi vill se en arkitektur som passar bättre in, kanske något mer i stil med Strandtorget, mer småskaligt, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Saweståhl (M).

128 yttranden har inkommit när förslaget på de 200 bostadsrätterna varit ute på samråd.har samhällsbyggnadsförvaltningen fått in 128 yttranden.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.