ANNONS

S vill bygga Kistagrenen som planerat

S vill att Kistagrenen av tvärbanan ska byggas enligt planerna och kräver att utbyggnaden av tvärbanan börjar byggas ut 2017 - och inte 2022.
ANNONS

Socialdemokraterna vill förhandla med Moderaterna om SL:s ekonomi inför landstingets budgetbeslut i landstingsfullmäktige den 14 juni.

I dag, måndag, presenterade Socialdemokraterna sitt åtgärdsförslag för en förhandling med Moderaterna om en ekonomi i balans.

Bland annat vill S att Kistagrenen av tvärbanan ska byggas som planerat.

Mitt i Kista har tidigare rapporterat om att byggstarten för tvärbanans Kistagren kan förskjutas i fem år till 2022 i stället för 2017.

”Samtidigt planeras det för cirka 16 000 bostäder i Sollentuna, Solna och Stockholm som är helt beroende av att tvärbanans nya Kistagren byggs”, skriver Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

S kräver att tvärbanans Kistagren byggs ut som planerat, då de befarar att finansieringen för tvärbanan riskerar att brinna inne om projektet skjuts på framtiden.

Enligt den nuvarande planen ska finansieringen till projektet ske genom att de tre berörda kommunerna samt staten bidrar med 1,6 miljoner till projektet.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.