ANNONS

Så blir Bananhusets nya jätteitalienare

Här är gänget bakom nya Matilde.
Här är gänget bakom nya Matilde.
Focacciafrukost, pizzalunch, fyrarätters, kvällsdrink. Jätteitalienaren Matilde vill vara stans nya kvartershäng från morgon till kväll – och göra Sundbyberg till matdestination.
ANNONS

Målarburkar, stegar och byggdamm fyller den stora lokalen i Bananhusets bottenplan mot Landsvägen. Här görs nu rum för 200 matgäster, ett öppet kök i mitten av lokalen.

Gänget bakom – Acki Kokotos, Elias Karroum, Herman Rasumson och Annika Hernandez Uhrlin, har alla bakgrund i innerstadskrogar. Sydeuropeiska influenser från citykrogar som Un Poco, Brasserie Balzac och Bistroteket tar de nu med sig till Sundbyberg. Matilde, som är namnet på nya 600 kvadratmeter stora italienaren, öppnar preliminärt 1 oktober.

Att nya satsningen blir just här är ingen slump. Elias är uppvuxen i Hallonbergen, Annika bor i Solna och har jobbat både på Grand Garbo och Lorry när det begav sig.

Och så är Sundbyberg en plats man sneglar på.

– Det är lite nybyggarfeeling här ute, många nya bra krogar. Ihop med andra, som Public här bredvid, kan Sumpan bli en destination. Och ett ställe man stannar i, istället för att åka in till stan. För mig är Sumpan en nyförälskelse, säger Herman.

– Sundbyberg blir mer och mer en del av innerstan, då ska det finnas bra krogar här med. Som gammal Sundbybergare blev jag glad när jag fick frågan om lokalerna. Vi tror jättemycket på det här, säger Elias.

Upplägget då. Italienskt.

– Italien har otroligt god mat. Det är så brett och man jobbar med årstider och regioner och både lätt och rustikt. Vår italienska köksmästare Roberto är från Rom och har lagat italienskt i 40 år, berättar Herman.

Focacheria, deli, kafé, bar och restaurang ska samsas under samma tak. Stilen kallar de ”kolonialromantiskt”, rutigt golv, ljust trä.

ANNONS

Matilde vill vara ett vardagsrum för såväl barnfamiljen som aw-sällskapet, knegaren och festgänget.

– Vi öppnar tidigt och stänger sent. Man ska kunna ta med familjen hit på söndagsmiddag, slinka in för en fika, köpa med sig lunch. I baren kör vi musik, italienska viner och bubbel. Man ska känna sig sjukt välkommen när som helst, säger Annika.

Men vadå Matilde?

– Min farmor hette Matilde, hon var en riktig matmor. Men framförallt tycker vi det är ett fantastiskt fint namn, säger Annika vars mellannamn förresten är det samma som Sundbybergs nya italienare.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.