ANNONS

Så blir de nya Hornsbergslyorna

Så här ser AIX förslag ut på den nya bebyggelsen där Hornsbergs bussdepå i dag ligger, som staden nu valt att gå vidare med i planeringen.
Så här ser AIX förslag ut på den nya bebyggelsen där Hornsbergs bussdepå i dag ligger, som staden nu valt att gå vidare med i planeringen.
Arkitektbolaget AIX får rita delar av det första bostadskvarteret där Hornsbergs bussdepå nu ligger.

Nu kan Mitt i visa de första visionsbilderna på de omkring 50 lyorna.
ANNONS

Det blir arkitektbolaget AIX tillsammans med arkitektbolaget Fojab som får rita det första kvarteret av fyra som ska ligga vid Lindhagensgatan där Hornsbergs bussdepå ligger i dag. Beslutet togs i slutet av förra året av staden berättar Lisa Wikström, arkitekt på AIX.

– Vi ritar den inre delen mot torget med mellan 40 och 50 lägenheter säger hon.

Mitt i har tidigare skrivit om planerna på omkring 750 nya lägenheter i fyra kvarter på platsen. Den officiella beslutsgången står i stort sett stilla i väntan på slutgiltigt besked om den nya bussdepån i Solna som ska ersätta den i Hornsberg. Men samtidigt rullar alltså planerna för hur husen ska se ut på.

De fyra kvarteren är tänkta att samlas kring ett gemensamt inre kvarterstorg. ”AIX förslag bygger vidare på den gröna idén genom ett koncept med grönskande takterrasser på byggnaderna kring torget.” skriver företaget i ett pressmeddelande.

”Förslagets röda tråd med ett grönt samband mellan gård, takterrass mot torget och träd på torget är intressant och utvecklingsbart för det fortsatta arbetet.” skrev stadsbyggnadskontoret i sitt beslut.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.