Så firas blågult på Kungsholmen

Rekord ska slås när Kungsholmen firar nationaldagen med mat, ringdans och ett karibiskt strandparty.

På Kungsholmen finns det flera ställen att hålla koll på den 6 juni. Staden satsar hårdare än någonsin på firandet i ”Rålis”och vid Smedsuddsbadet.

– Fler anmälningar än tidigare år har kommit från utställare som vill delta, säger Nicolette Kozma på Kungsholmens stadsdelsförvaltning, producent för nationaldagsfirandet.

Förra året firade 40 000 personer svenska flaggans dag vid Norr Mälarstrand. En fördubbling av tidigare års besökarantal. Och i år väntar man sig ännu mer folk.

För åttonde året i rad hålls firandet i området. Och det som ska dra rekordpubliken är ett dignande smörgåsbord av kultur och mat.

Vid badet kommer Thomas Gylling att hålla i Mosquito beach party, där världsmusik varvas med karibisk mat och dans. Där kommer även killarna i Panetoz att göra ett besök och kanske spela hitlåten ”Dansa pausa”.

På scenen i parken kommer Bolibompas Sara Edwardsson att leda firandet som innehåller yoga, allsång, artister och annan underhållning – bland annat från magiker.

För barnen blir det också fullspäckat med egen allsång ledd av Pippi, familjeflamenco som leds av en danspedagog och besök från flera populära profiler från barn-tv.

– Allting ligger i program så man behöver inte missa någonting, men beachpartyt, yogan och magikershowen är måsten, säger Nicolette Kozma om firandet som börjar klockan 12 och slutar 20.

Beachpartyt,­ yogan och magiker­showen är måsten.

Cyklist fick sin väska stulen

Kungsbron I måndags stannade en kvinnlig cyklist för rött ljus i närheten av Kungsbron. Det var trångt på platsen och fullt med morgonstressade människor.

När hon efter en kort stund vände sig om för att kontrollera sin väska som hon hade på pakethållaren så upptäckte hon att den var borta.

I den hade hon sina nycklar, sin plånbok och en mobiltelefon.