Så gick bopriserna på Östermalm under 2017

slutpriser2017_stockholm
Så mycket förändrades kvadratmeterpriset i Stockholms olika delar.
Trots nedgången på bostadsmarknaden under årets slutskede ökade priserna i hela innerstan. Så stor var förändringen på Östermalm.

Bostadspriserna i Stockholm var totalt sett högre 2017 än under 2016, trots nedgången de senaste månaderna.

På Östermalm och Djurgården ökade priserna mest i hela Stockholm.

Snittet på slutpriserna är 99 500 kronor per kvadratmeter. Det är en ökning på fem procent jämfört med i fjol.

En titt på medelslutpriserna av bostäderna som sålts på Östermalm visar en ökning på åtta procent jämfört med 2016. Snittsumman för en bostad är nu 6 647 600 kronor.

Totalt har det sålts 1592 bostäder, vilket är 199 stycken mer än under föregående året. En ökning på 14 procent.

Attraktiva delarna ökar mest

Det är mäklarföretaget Bjurfors som i samarbete med annonsförmedlaren Booli sammanställt prisutvecklingen för bostadsrätter i Stockholm under 2017.

Sammanställningen visar att bostadsrättspriserna har ökat generellt och att det är de mest attraktiva delarna av staden som ökar mest.

Priserna på Östermalm har inte bara ökat mest, det är även här det är som högst. Därefter följer av de citynära delarna av Vasastan, med snittpriserna över 100 000 kronor per kvadratmeter.

– Stockholms innerstad har och kommer att fortsatt levererar höga priser framgent. Till exempel kan vi se att Östermalm som har de högsta priserna ökade mest av stadsdelarna under 2017. Den trenden kommer att hålla i sig under 2018 samtidigt som vi kommer att se ett fortsatt stort utbud på marknaden, säger Fredrik Kullman, vd på Bjurfors Stockholm.

Mest för pengarna får man i Hässelby följt av Kista med priser på knappt 40 000 kronor per kvadratmeter.

Risken stor för fortsatt nedgång

Men däremot ser nedgången ut att kunna fortsätta, och för den som står i begrepp att byta bostad har Fredrik Kullman några tips.

– Vill man vara på säkra sidan rekommenderar vi att sälja sin gamla bostad först, främst för att det kan ta tid att sälja på en marknad med stort utbud och att risken för fortsatta prisnedgångar därföär stor.