Så gick bopriserna på Södermalm under 2017

slutpriser2017_stockholm
Så mycket förändrades kvadratmeterpriset i Stockholms olika delar.
Trots nedgången på bostadsmarknaden under årets slutskede ökade priserna i hela innerstan. Så stor var förändringen på Södermalm.

Bostadspriserna i Stockholm var totalt sett högre 2017 än under 2016, trots nedgången de senaste månaderna.

På Södermalm är snittet på slutpriserna nu 91 100 kronor per kvadratmeter. Det är en ökning på fyra procent jämfört med i fjol.

En titt på medelslutpriserna av bostäderna som sålts på Södermalm visar en ökning på sex procent jämfört med 2016. Medelsumman för en bostad är nu 4 913 100 kronor.

Totalt har det sålts 2 411 bostäder, vilket är 88 fler än under föregående året. En ökning på fyra procent.

Attraktiva delarna ökar mest

Det är mäklarföretaget Bjurfors som i samarbete med annonsförmedlaren Booli sammanställt prisutvecklingen för bostadsrätter i Stockholm under 2017.

Sammanställningen visar att bostadsrättspriserna har ökat generellt och att det är de mest attraktiva delarna av staden som ökar mest.

På Östermalm ökade priserna mest och det var också där de var som högst, följt av de citynära delarna av Vasastan, med snittpriserna över 100 000 kronor per kvadratmeter.

– Stockholms innerstad har och kommer att fortsatt levererar höga priser framgent. Till exempel kan vi se att Östermalm som har de högsta priserna ökade mest av stadsdelarna under 2017. Den trenden kommer att hålla i sig under 2018 samtidigt som vi kommer att se ett fortsatt stort utbud på marknaden, säger Fredrik Kullman, vd på Bjurfors Stockholm.

Mest för pengarna får man i Hässelby följt av Kista med priser på knappt 40 000 kronor per kvadratmeter.

Risken stor för fortsatt nedgång

Men däremot ser nedgången ut att kunna fortsätta, och för den som står i begrepp att byta bostad har Fredrik Kullman några tips.

– Vill man vara på säkra sidan rekommenderar vi att sälja sin gamla bostad först, främst för att det kan ta tid att sälja på en marknad med stort utbud och att risken för fortsatta prisnedgångar därföär stor.