Min lokala hjälte

Så gjorde tjuvarna för att stjäla bilar

Dessa ”trackers” har troligen använts för att spåra bilar.  Foto: Polisen
Dessa ”trackers” har troligen använts för att spåra bilar. Foto: Polisen
De tre männen i Norsborg hade avancerad utrustning för att stjäla bilar. Nu har de dömts till fängelse.

Det var när polisen var ute på rutinuppdrag som de såg en man de trodde var efterlyst. Han visade sig bära på stöldgods, bland annat sidospeglar till en BMW och utrustning som används för att stjäla bilar.

Inne i lägenheten på adressen i Norsborg fanns ytterligare två män. Där hittade man också avancerad utrustning för att stjäla bilar, bland annat så kallade ”jammers” och ”trackers”.

– En jammer används för att störa ut bilens gps-system, när man aktiverar den så kan man inte lokalisera bilen, säger Torbjörn Serrander, utredare på Larmtjänst som har hjälpt till en del med förundersökningen.

”Trackern” har troligen använts för att hitta bilar man vill stjäla.

– Man fäster en sådan på bilen man valt ut och kan då följa den vart den än åker, säger Torbjörn Serrander.

Utöver det hittades flera falska registreringsskyltar, brytverktyg och 23 motorstyrenheter som gör att man kan stjäla bilen.

De tre männen är mellan 21 och 34 år gamla. Två av dem döms till fängelse i ett år och sex månader, en av dem till fängelse i ett år och två månader, för bland annat förberedelse till grov stöld. Samtliga döms också till utvisning.

Männen nekar till brott. Lokaltidningen Mitt i har sökt deras advokater utan att lyckas.

Nu kan du få sjunga med Dogge

Botkyrka Albyprofilen Dogge Doggelito ska leda Botkyrkakören i årets upplaga av Körslaget. Vem som helst kan söka om att få en plats i kören. Den 3 augusti klockan 10.30 är det uttagning i Subtopia i Alby. Den som vill vara med i uttagningen ska bland annat förbereda en vers och refräng på två till tre låtar. Man får också använda akustisk gitarr. Sången sker à capella och Dogge är den som väljer bland kandidaterna.

Botkyrka Förra tisdagen inträffade en dramatisk taxifärd. I bilen färdades en kvinnlig passagerare. När de passerade Botkyrka längs E4:an vid 10-tiden hoppade hon plötsligt ur bilen. Enligt polisen hann taxin dock sakta ner innan. Orsaken till flykten ska ha varit att kvinnan inte ville betala taxiresan, enligt medie­uppgifter. Kvinnan fördes till sjukhus men ska ha skrivits ut i förra veckan. Polisen har lagt ner utredningen om trafikbrott.

En jammer används för att störa ut bilens gps-system.

Kvinna Hoppade ur taxi för att slippa notan