ANNONS

Så här ser nya förslaget till Nobel center ut

Vy från Hovslagargatan, som ska bli "gångfartsgata" där bilarna får anpassa sig till fotgängarna.
Vy från Hovslagargatan, som ska bli "gångfartsgata" där bilarna får anpassa sig till fotgängarna.
Entrén vetter mot söder, alltså mot Nationalmuseum. Fasaden kan öppnas upp sommartid.
Entrén vetter mot söder, alltså mot Nationalmuseum. Fasaden kan öppnas upp sommartid.
Från auditoriet har man utsikt över stan.
Från auditoriet har man utsikt över stan.
Lyxrestaurang högst upp i huset, entréplan som är öppet för alla och en hörsal som kan ta från 150 till 700 personer.
ANNONS

Det var några av nyheterna som kom fram när Nobelstiftelsen presenterade sitt nya förslag på Nobelcentret.

Se de nya illustrationerna i bildspelet ovan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.