ANNONS

Så kan Stadshagen bli tryggare

Stockholms stad går nu vidare med att öka den upplevda tryggheten i Stadshagen.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat om hur många Kungsholmsbor haft synpunkter på den upplevda tryggheten i Stadshagen, främst i och runt Sankt Göransparken. Förra onsdagen hölls ett dialogmöte mellan medborgare, staden, polisen och landstinget dit ett 50-tal personer kom.

– En del var upprörda, oroliga och hade synpunkter, medan andra inte alls förstår var oron kommer från. Men det var en väldigt trevlig och konstruktiv stämning, säger Sofia Linder, preventionssamordnare på Kungsholmens stadsdelsförvaltning.

Det som främst låg bakom mötet är sprutbytesprogrammet i området där narkomaner får byta gamla sprutor mot nya.

Programmet kommer att ligga kvar i området, men på mötet var landstinget och alla andra överens om att trycket måste fördelas över staden mer fler bytesprogram.

– Man har nått ett tak i Stadshagen, men samtidigt måste vi hantera situationen som den ser ut i dag, säger Sofia Linder.

En idé som väcktes var också att Stadsmissionen skulle kunna öppna tidigare så att det inte blir en stor folkansamling utanför deras lokaler i morgonruschen. Andra idéer för området var bättre belysning och att rensa mer i parkens växtlighet.

– Vi har sammanställt allt som sades för att kolla vad vi på förvaltningen kan göra, och skicka vidare de frågor vi inte råder över. Och vi kommer ha fortsatta dialoger, samt göra insatser som förhoppningsvis gör sådan skillnad att boende ser att vi lyssnar på dem, säger Sofia Linder

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.