ANNONS

Så kan Tyresös första hotell se ut

Hotellet ska ha tre våningar. Lägenheterna som inte syns på illustrationen ska byggas i 4-7 våningsplan.  Illustration: Michael Rusack, Yellon AB
Hotellet ska ha tre våningar. Lägenheterna som inte syns på illustrationen ska byggas i 4-7 våningsplan. Illustration: Michael Rusack, Yellon AB
Planerna på en ny hotell- och konferensanläggning vid golfbanan går framåt. Till och med den 5 november kan alla som vill tycka till om planerna.
ANNONS

Det är en miljövänlig anläggning med både bostadshus och hotell- och konferensanläggning som Tyresö kommun vill se vid golfbanan.

– Både hotellet och bostäderna ska utvecklas med grön design och vi utreder vegetationstak, solceller och gröna markbeläggningar, berättar Sara Kopparberg, stadsbyggnadschef på kommunen.

Även antalet parkeringsplatser ska hållas nere genom att man i stället inför en bilpool och lättillgängligt cykelgarage. Sammanlagt handlar planerna vid golfbanan om att bygga cirka 200 lägenheter och ett nytt klubbhus i den östra delen, medan hotellet och konferensanläggningen ska ligga västerut.

– Det är kul att Tyresö äntligen får ett hotell. Det är något som många företagare och Tyresöbor efterfrågat och det blir ett bra komplement till Slottet och vandrarhemmet, säger Sara Kopparberg.

Bakom de två byggprojekten står dels Jan Bertlin som äger golfbanan, dels ägarna till Vegabaren och Vega stadshotell Carlo Taccola och Ali Polat. I en intervju med Mitt i Tyresö i vintras berättade de att de tänker sig ett medelklasshotell med kontinental atmosfär där familjer som besöker släkt och vänner, affärsresenärer och turister kan trivas.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.