ANNONS

Så klarar du dig igenom vintern

Odd Vesterli och Åsa Axén dansar sig genom den mörka årstiden med west coast swing.
Odd Vesterli och Åsa Axén dansar sig genom den mörka årstiden med west coast swing.
Ge dig ut i naturen och upptäck nya gångstigen vid Edssjön, från Eds kyrka till Bisslinge.
Ge dig ut i naturen och upptäck nya gångstigen vid Edssjön, från Eds kyrka till Bisslinge.
Ta en romantisk promenad vid Bögs gård.
Ta en romantisk promenad vid Bögs gård.
Nina Rönnberg, initiativtagare till Upplands-Brovolontärer som har 130 aktiva medlemmar.
Nina Rönnberg, initiativtagare till Upplands-Brovolontärer som har 130 aktiva medlemmar.
Det är mörkt, ruggigt och 73 dagar kvar tills påsk, då många av oss är lediga igen. Men misströsta inte, nordvästra Stockholm bjuder på både dans, kärlek och solglimtar.
ANNONS

Dansa loss – i Järfälla!

Kicka igång endorfinerna – gå en danskurs. Varför inte lära dig west coast swing i takt till Justin Bieber? Kursen erbjuds till exempel i Brunna danssportklubbs lokal i Veddesta och har blivit allt mer populär bland ungdomar de senaste åren.

– Du blir glad av dansen, men du behöver inte vara världsbäst för att kunna dansa. Det viktiga är att du har kul, säger Åsa Axén, danslärare.

Och var inte rädd för att vara ny på dansgolvet. Dansen är något långsammare än boogie woogie och lindy hop och som nybörjare kan du bjuda upp en erfaren dansare med gott samvete.

– Man dansar bara en dans i taget, till populärmusik, sedan byter man partner. Så du får dansa med många och dansar du med någon som är mycket bättre så gör det ingenting, då byter du partner sedan, säger Åsa Axén.

Dyrka vintersolen – i Upplands Väsby

När solen tittar fram i vintermörkret, ta dig ut till Runsa fornborg och njut av utsikten över vattnet. Det tipsar Nina Dahlberg i Naturskyddsföreningen om.

– Jag brukar passa på att ta en promenad dit när solen skiner, där kan man se bort mot Sigtuna, ut över vattnet. Det finns en upptrampad stig upp mot borgen.

Även Edssjön kan ge dig en välbehövlig d-vitamindos.

ANNONS

– De har byggt en ny gångstig utmed Edssjön, från Eds kyrka till Bisslinge. Det är inte riktigt klart så att man kan gå runt sjön men det finns soffor vid strandkanten och man brukar se cyklister och människor med rullatorer där, säger Nina Dahlberg.

Njut av kärleken – i Sollentuna

Ta med din dejt till Sollentunas mest romantiska platser. Peter Yngen, ordförande i Sollentuna författarsällskap och svag för solnedgångar, har valt ut sina tre favoriter.

– För tonåringen, som raggar stenhårt på sin älskade, är Badberget i Edsviken fantastiskt. Där har du solnedgången och kyrkan, då kan man tänka på bröllop. Jag brukar också åka skridskor med min fru vid Törntorp, i Norrviken. Tänk dig härlig vinterkyla, mitt i skogen, vid vattnet i kvällssolen.

– Mitt sista tips är Bögs gård, vid Norra kolonivägen. Det är ett populärt promenadstråk. Du kan titta på de långhåriga korna och prata om livet framför er. Där har jag gått många promenader med min fru.

Engagera dig – i Upplands-Bro

Hjälp andra människor – må bra själv. Under hösten har massor med invånare engagerat sig för de flyktingar som kommit till Upplands-Bros två flyktingboenden. En av dessa är Nina Rönnberg, initiativtagare till Upplands-Brovolontärer (UBV) som har 130 aktiva medlemmar.

– Det har varit ett helt fantastiskt engagemang. Arbetet har gett mig massor. Framför allt har jag blivit överrumplad av all värme och kärlek. Annars pratar många, men få gör något, men här har folk verkligen engagerat sig. Självklart har all kontakt med de boende gett mig mycket också, förutom all värme har jag har fått ett helt annat perspektiv och insyn om flyktingarnas situation. Jag tror att det är bra att engagera sig, man behöver kliva ur sin egen bubbla och möta andra människor, säger Nina Rönnberg.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.