ANNONS

Så många brott anmäls i Täby

I Täby anmäldes det färre brott i maj och juni än vad det gjordes i januari och februari i år.
I Täby anmäldes det färre brott i maj och juni än vad det gjordes i januari och februari i år.
Brottsligheten har gått ned i Täby det senaste halvåret. Det står att utläsa i Brå:s statistik över antalet anmälda brott i kommunen.
ANNONS

Brottsförebyggande rådet (Brå) har släppt statistik över hur många brott som anmälts i Sverige de senaste månaderna.

I Täby har brottsligheten gått ned något om man jämför med ett halvår sedan. I januari anmäldes 619 brott i kommunen, att jämföra med 604 i juni. Däremot har det ökat på kort sikt sedan april, då endast 552 brott anmäldes.

Antalet våldsbrott har legat mellan 30 till 60 per månad under året, men i juni anmäldes endast 22. Detsamma gäller för antalet anmälda stöldbrott. De flesta månader har över 200 stöldbrott anmälts, allra flest i april då siffran låg på 242 stycken. I juni anmäldes dock bara 173 stycken.

Särskilt mycket har antalet bilinbrott gått ned. Bilinbrotten drabbade Roslagskommunerna mycket hårt i början av året, då anmäldes runt 60 stycken i månaden. I maj anmäldes bara 23 bilinbrott och i juni sjönk det antalet ytterligare till 12 stycken. Det har sin förklaring i att ett antal misstänkta bildelstjuvar kunde gripas i maj i år.

– Vi tror att vi reducerat deras kapacitet till att begå brott, sa Per Åkermark, kommissarie på Roslagspolisen till Mitt i i samband med att ett antal misstänkta greps tidigare i år.

Även antalet alkohol- och narkotikabrott har sjunkit i jämförelse med början av året, i januari och februari anmäldes 50 respektive 43 sådana brott. I maj och juni låg siffrorna på 23 respektive 28 stycken.

Brå:s statistik är dock endast preliminär och kan komma att uppdateras.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.