Så räddar Haningeväktaren Jessica både hund och bil i värmen

Hunden och bilen har ingenting med Jessica Ekholms hund eller facebook-inlägg att göra.
Hunden och bilen har ingenting med Jessica Ekholms hund eller facebook-inlägg att göra.
Det har blivit allt vanligare att folk ringer polisen när de ser hundar instängda i bilar i värmen. Ibland slutar det till och med med att någon krossar bilrutan. Jessica Ekholm, 27, från Haninge fick nog av hysterin kring detta och hennes facebook-inlägg har nu delats enormt, berättar Expressen.

Expressen berättade alltså tidigare under tisdagen om Jessica Ekholms facebook-inlägg som fått rejäl spridning på Facebook. Jessica Ekholm, till vardags väktare från Haninge, menar att hon själv ibland måste lämna hunden, sjuåriga amstaffblandrasen Shakira, i bilen men att det inte är detsamma som att hunden kommer segna ihop medvetslös i sträng hetta.

– Jag skulle själv inte tveka en sekund om jag såg en hund ligga medvetslös i en varm bil. Men om det är 15 grader och regn är det onödigt att någon ska behöva ringa polisen. Eller krossa din bilruta, säger hon till Expressen.

Jessica Ekholm sätter på en så kallad vädringskrok som gör att det går att låsa bakluckan i öppet läge. Sen sätter hon ett hänglås på buren och monterar en termometer som visar tempen inne i bilen, och låter sitt mobilnummer vara synligt på utsidan av bilen.

– Så slipper folk bli oroliga om jag lämnar min hund ensam under kortare stunder i bilen. Och skulle det mot förmodan bli varmt kan de ringa mig, så slipper jag få bilrutan krossad, säger hon till Expressen.