Så ska Brohuset se ut i framtiden

En ljus och luftig entré ingår i kommunens planer för Brohuset.
En ljus och luftig entré ingår i kommunens planer för Brohuset.

Bro En ny entré som vänder sig mot Bro centrum ska ge Brohuset ett lyft. I förra veckans tidning publicerades fel bild på hur Brohuset ska se ut i framtiden. Den bilden visade baksidan av det kommande kulturhuset i Kungsängen.

Brohuset ska byggas om i tre etapper. I den första etappen tas mellanväggar bort så att biblioteket, Ungdomens hus och simhallen får en gemensam och luftig entré. Bygget är tänkt att starta i år.

Brohuset har idag omkring 10 000 besökare per år. Kommunen vill göra huset mer tillgängligt och skapa generösare öppettider. Skisserna på entrén visar en fasad i glas och trä. Utanför huset ska det finnas plats för en uteservering.