ANNONS

Så ska matbloggare inspirera unga

Bloggarna Gustav Johansson och Zeina Mourtada ska lära unga i Husby matlagning till hösten.
Bloggarna Gustav Johansson och Zeina Mourtada ska lära unga i Husby matlagning till hösten.
I höst kommer matbloggarna Zeina Mourtada och Gustav Johansson tillsammans med Fryshusets Grundskola Västra starta en satsning på ungas matlagning i Husby.
ANNONS

I höst kommer eleverna på Fryshusets Grundskola Västra kunna välja att lära sig mer om matlagning. Bakom initiativet står bland annat Gustav Johansson, som till vardags jobbar som organisationsutvecklare på Fryshuset i Husby och på fritiden driver matbloggen Jävlig Gott.

– Vi är superpeppade. Det känns väldigt spännande att få lära barnen mer om hälsosam mat och förhoppningsvis kunna väcka ett livslångt matintresse. Det är en chans för oss att kunna inspirera barnen till en hållbar start på sitt liv och från deras håll en chans att lära sig massviss med användbara skills, säger han.

Enligt honom är målet med kursen att väcka och utveckla elevernas intresse för matlagning, bakning och odling. Fokus kommer att falla på vad ungdomarna själva vill lära sig om matlagning.

Zeina Mourtada som driver bloggen Zeinas Kitchen kommer att bli huvudansvarig för kursen som hålls tillsammans med skolans hemkunskapslärare.

Jag är jättepeppad och Zeina är supergrym så det känns så kul att få kunna göra detta tillsammans, säger han och fortsätter:

– Eftersom att vi är två stycken matbloggare som är med och driver passionskursen så kommer det även att finnas möjligheter för eleverna att lära sig en massa om fotografi, bloggar och entreprenörskap.

Kursen är betygsgrundande som en fördjupning av hemkunskap och kommer att sträcka sig över hela läsåret.

Gustav Johanssons blogg Jävligt Gott är en vegetarisk matlagningsblogg och han hoppas att en del av matlagningen kommer att vara vegetarisk.

– Jag har all respekt för att alla inte är vegetarianer. Men jag hoppas ändå att kunna införa mer vegetariskt och framförallt få till ett hållbarhetstänk hos de unga.

ANNONS

Under våren kommer det arrangeras intagningsprov för intresserade sex- och sjundeklassare.

– Men det är inget Sveriges mästerkock utan snarare ett tillfälle för oss att träffas och se om de verkligen vill lära sig mer om matlagning.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.