ANNONS

Så ska Sollentuna ordna bostäder åt nyanlända

Kommunala hyresrätter och köp av bostadsrätter ska lösa bostadsfrågan i flyktingmottagandet under 2016.
ANNONS

Sollentuna kommun ska ta emot 216 nyanlända under 2016. I förra veckan tog kommunfullmäktige beslut om hur bostäder till de nya kommuninvånarna ska ordnas fram. Det kommunala bostadsbolaget Sollentunahem ska bidra med 100 lägenheter. Resten ska kommunstyrelsen fixa fram – bland annat genom att köpa in bostadsrättslägenheter. Lägenheterna ska hyras ut via andrahandskontrakt.

Bakgrunden är den nya anvisningslagen som trädde i kraft den 1 mars 2016. Lagen ger staten rätt att fördela nyanlända mellan kommunerna – alltså ”anvisa” kommunerna ett visst antal personer varje år. Nyanlända kallas de personer som precis fått permanent uppehållstillstånd.

”Sollentuna kommun har blivit ålagda att ta emot och ordna boenden åt flyktingar. Då är det självklart att Sollentunahem som allmännyttigt bostadsbolag ska vara en del i våra ansträngningar att leva upp till detta. Vid sidan av detta uppdrag är det viktigt att Sollentunahem fortsätter att bygga bostäder för att möta efterfrågan i kommunen” säger Henrik Thunes (M), ordförande i kommunstyrelsen, i ett pressmeddelande på kommunens webbplats.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.