ANNONS

Så ska stöket bli mindre i Hornsberg

Hornsberg strand blev för populärt – och för stökigt. Nu ska Stockholms stad och polisen satsa på området.
ANNONS

Värmen och solen verkar äntligen bestämt sig för att komma till huvudstaden. Det innebär att det snart är högsäsong för Hornsbergs strand. Efter stökiga somrar ska nu ökad samverkan ge ett lugnare 2015.

– Vi ser med tillförsikt fram emot sommaren med anledning av att vi har ett bra samarbete med staden och andra intressenter i området, säger Stefan Holmén vid Stockholmspolisen.

Enligt polisen uppstår de största problemen på vattnet. Därför kommer vattnet att spärras av på tre platser så att det finns utrymmen där badare inte riskerar att bli påkörda av vatten­skotrar eller båtar.

– Det kommer att skydda mot de vattenfordon som körs av personer som inte tar någon hänsyn till badarna, säger Stefan Holmén.

Polisen kommer också att avsätta en stor del av sina lediga och tillgängliga resurser åt Hornsberg om vädret är bra och besökarna många.

Men det blir också utökad städning direkt under sommarsäsongen. Dessutom sätter staden ut fler toaletter och sopkorgar i området kring kajen.

– Det är positivt att det kommer mycket folk, men vi hade inte räknat med den explosionen som det blev. I år ska vi möta behovet och det ska vara en fin och trevlig plats för besökare och boende, säger Sofia Linder på Kungsholmens stadsdelsförvaltning.

Trafikkontoret ska också utföra åtgärder på gatorna kring kajen för att få ner bilarnas snitthastigheter.

Vi hade inte räknat med den explosionen som det blev.

ANNONS